AKTIVNA SIGURNOST

Napredna tehnologija koja pomaže spriječiti nesreće

Filozofija iza naše tehnologije aktivne sigurnosti je 'pomoći zajamčiti sigurnost naših automobila, uz podršku našim vozačima pri sprečavanju nesreća'.

Minimiziranje opasnosti

Tijekom vožnje instinktivno se oslanjate na tri sposobnosti: prepoznavanje, procjenu i manevriranje. Začuđujuće, 70% nesreća je rezultat činjenice da vozači nisu uočili potencijalne opasnosti oko njih, stoga je posebno važno da razvijemo sigurnosne sustave koji će minimizirati rizik od opasnosti, često bez da naši vozači budu svjesni da oni postoje.

Orijentacija aktivne sigurnosti
Zadržavate kontrolu

Sustav kontrole stabilnosti vozila (VSC) je dio našeg Integriranog upravljanja dinamikom vozila (VDIM) i razvili smo ga radi kontrole nestabilnosti vozila uz uporabu naprednog sustava kočenja. Na primjer, ako počnete gubiti dobar kontakt s podlogom i kontrolu tijekom vožnje kroz zavoj na mokroj cesti, naši VSC i VDIM sustavi će intervenirati aktiviranjem kočnica pojedinačnih kotača uzduž kuta upravljanja, kako bi vam vratili kontrolu i smanjili rizik od nesreće.

Predviđanje sudara

Uz sustave aktivne sigurnosti, koristimo i najnovije tehnologije kako bi dodatno poboljšali osnovne performanse vaše Toyote: ubrzavanje, upravljanje i kočenje. Osiguravajući da su sve namjestili naši inženjeri, time možemo dodatno smanjiti vjerojatnost nesreće.