TOYOTA ФИНАНС

Opustite se i uživajte u pravom spokoju uz Toyota Safety Sense

Toyota Safety Sense je standardna oprema u svim modelima Priusa. Zbog toga što je vaša sigurnost osnovna - nikada samo mogućnost.

Sustav predsudarne zaštite s otkrivanjem pješaka

Pri slaboj osvjetljenosti, sustav automatskog kočenja s otkrivanjem pješaka noću, koji je dio Toyota Safety Sense, kombinira kameru s radarskom tehnologijom za otkrivanje drugih vozila i pješaka na putanji kretanja automobila. Ako sustav ocijeni da je sudar neizbježan, upozorava vozača zvučnim i vizalnim signalima. Ako vozač ne reagira na vrijeme, kočnice se automatski uključuju radi sprečavanja ili umanjivanja sudara. Čak i ako vozač reagira, sustav povećava tlak u kočionom sustavu. Pored otkrivanja pješaka noću i vozila, ovaj sustav može prepoznati bicikliste i pješake na putanji automobila danju.
Sustav automatskog kočenja kod opasnosti od sudara s otkrivanjem biciklista

Koristeći kameru za otkrivanje kolničkih crta, sustav upozorenja za nenamjerno prestrojavanje, koji je dio sustava Toyota Safety Sense, upozorava vozača zvučnim i svjetlosnim signalima ako vozilo počne izlaziti iz svog prometnog traka bez uključivanja pokazivača smjera. Funkcija zakretanja upravljača korigira putanju vozila u slučaju nenamjernog prestrojavanja.
Automatska duga svjetla

Automatska duga svjetla u okviru Toyota Safety Sense su osmišljena radi postizanja optimalne vidljivosti noću za sve sudionike u prometu. Kamera otkriva svjetla vozila iz suprotnog smjera kao i onih koja se kreću u istom smjeru kao i vi, prateći istovremeno jačinu javne rasvjete. Ovaj sustav automatski prebacuje između dugih i kratkih svjetala radi sigurnije vožnje noću.Čitanje prometnih znakova

Čitanje prometnih znakova u sklopu Toyota Safety Sense prati prometne znakove na cesti ispred vas, prikazujući, na TFT zaslonu u boji, korisne informacije kao što su trenutačno ograničenje brzine ili ograničenja pretjecanja. Ovaj sustav isto tako upozorava vozača vizualnim i zvučnim signalima ako se ne pridržava prometnih znakova.
Prilagodljivi tempomat

Prilagodljivi tempomat kao dio sustava Toyota Safety Sense održava postavljeni razmak od vozila ispred vašeg. Ako se ovaj razmak smanji, sustav smanjuje brzinu, a na kraju i koči te se stop svjetla uključuju. Ako se razmak ponovno poveća, sustav će postupno ubrzavati automobil dok ne dosegne brzinu koju ste postavili.