TOYOTA ФИНАНС

ZAPOČELE EKSKLUZIVNE ONLINE REZERVACIJE NOVE TOYOTE YARIS CROSS


• Potpuno novi kompaktni SUV iz Toyote
• Oblikovan i razvijen za europske kupce; proizvodnja u Valenciennesu, u Francuskoj
• PREMIERE i ADVENTURE Yaris Cross hybrid electric dostupni ekskluzivno uz online rezervacije
• Yaris Cross hybrid electric – preko 50% vremena na struju, bez utičnice
• Do 10 godina jamstva na hibridnu bateriju i vozilo


Yaris Cross najnoviji je odgovor Toyote na pitanje - Koji je automobil najbolji izbor u kategoriji gradskog SUVa?

Toyota Motor Manufacturing France 05/07/2021 započela je proizvodnju Yarisa Cross, potpuno novog, kompaktnog SUV-a čija će prodaja u Hrvatskoj započeti u Rujnu. Ovaj atraktivni SUV B segmenta pažljivo je oblikovan kako bi zadovoljio najzahtjevnije kupce, one koji traže praktična, agilna, tehnološki napredna i sigurna vozila za gradske uvjete, a ujedno vozila koja su dovoljno dinamična da svojim hibridnim 4x2 ili 4x4 pogonom budu vjeran pratitelj u izvangradskim avanturama.

Toyota za Yaris Cross očekivano nudi benzinski i hibridni pogon u koji je utkano preko 25 godina iskustva. Nakon što je Toyotine hibride odabralo preko 17 milijuna kupaca u svijetu, možemo potvrditi da su to najučinkovitija hibridna vozila, visoke sigurnosti i pouzdanost te niske potrošnje goriva i niske emisije CO2. Toyota hibridi sami proizvode električnu energiju za pogon, te im ne treba vanjsko punjenje. Yaris Cross sposoban je preko 50% vremena u gradu voziti na struju, bez potrebe za dopunjavanjem putem utičnice.

Još jedan važan argument ide u prilog ovom atraktivnom gradskom SUVu a to je činjenica da jedino Toyota nudi čak do 10 godina jamstva na vozilo i na hibridu bateriju.

Prodaja Yarisa Cross započeti će u rujnu kada će biti poznate sve cijene, dostupne opreme i motorizacija. U prvoj godini, obzirom na povećan interes na velikim Europskim tržištima, u Hrvatskoj možemo očekivati ograničenu dostupnost vozila, no prvi kupci svoj primjerak već danas mogu osigurati uz online rezervaciju te pritom ostvariti pogodnosti.



Ekskluzivno za online rezervacije dostupan je:
Yaris Cross PREMIERE s pogonom 4x2 (1,5 hybrid, e-CVT mjenjač)
Yaris Cross PREMIERE s pogonom 4x4 (1,5 hybrid, e-CVT mjenjač)
Yaris Cross ADVENTURE s pogonom 4x2 (1,5 hybrid, e-CVT mjenjač)
Yaris Cross ADVENTURE s pogonom 4x4 (1,5 hybrid, e-CVT mjenjač)

VIŠE NA POVEZNICI: https://www.toyota.hr/new-cars/yaris-cross/online-reservation

Yaris Cross je drugi model koji će se temeljiti na Toyotinoj platformi GA-B za kompaktne automobile. Početak njegove proizvodnje označava i još jedan korak u smjeru Toyotine strategije lokalne proizvodnje. Marvin Cooke, Izvršni potpredsjednik za proizvodnju, izjavljuje: „Početak proizvodnje Yarisa Cross je važan jer on doprinosi Toyotinoj konkurentnosti, te potvrđuje našu strategiju lokalizacije proizvodnje i ostvaruje maksimalne proizvodne kapaciteta koji su usmjereni na Toyotin cilj povećanja prodaje u Europi – koi iznosi čak 1,5 milijuna vozila do 2025.”



Toyotina vizija za europsku lokalizaciju* je ove godine dodatno proširena, jer je Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) započela proizvodnju hibridnih električnih mjenjača i elektromotora, dobavljajući 1,5-litarski benzinski motor TNGA i potpuno hibridni pogonski sklop za modele Toyota Yaris i Yaris Cross. Toyota je mnogo uložila u povećanje kapaciteta i modernizaciju svoje tvornice Toyota Motor Manufacturing Czech Republic (TMMCZ) radi proizvodnje Yarisa, koji je proglašen Automobilom godine 2021., radi zadovoljavanja povećane potražnje. Pokretanjem proizvodnje modela Yaris Cross, ukupni broj zaposlenika u TMMF-u je povećan na gotovo 5.000.

* Toyota Motor Manufacturing France (Yaris i Yaris Cross), Toyota Motor Manufacturing Turkey (Toyota C-HR i Corolla Sedan), Toyota Motor Manufacturing UK u Burnastonu (Corolla Hatchback i Touring Sports) te Toyota Motor Russia (Camry i RAV4)