Svjetska premijera nove Toyota Yaris GR Sport, performansi nadahnutih Gazoo Racingom

TOYOTA ФИНАНС

Nadahnut ekskluzivnim Yarisom GRMN, novi Yaris GR SPORT ima zacrtan cilj donijeti više užitka sportske vožnje u Toyotinu paletu malih automobila.

Na tržište stiže potkraj 2018., a svjetsku premijeru će ovaj novi model imati na Salonu automobila u Parizu te će biti prvi automobil sa specifikacijom GR SPORT predstavljen u Europi.


Uvođenje oznake GR SPORT je dodatni primjer toga kako se međunarodni uspjesi TOYOTA GAZOO Racinga u motosportu izravno prelijevaju u uzbudljivu novu generaciju cestovnih automobila koji nose oznaku GR. Toyotin povratak u Svjetsko prvenstvo u reliju 2017. godine doveo je do razvoja modela vrlo upečatljivih performansi, Yarisa GRMN, koji je osvojio brojne pohvale i bio veliki prodajni uspjeh jer je svih 400 primjeraka razgrabljeno prije nego je automobil stigao u prodajne salone.


Novi GR SPORT uvodi sportski utjecaj GAZOO Racinga u srce palete Yarisa, dajući joj iskonske performanse, užitak u vožnji i sportski izgled. Izmjene nadahnute GRMN-om su koncentrirane na ovjes, dajući automobilu vrhunsku upravljivost i brzi odziv. Korišteni su amortizeri Sachs Performance slični onima koji se ugrađuju na GRMN te puni (umjesto cjevastog) stabilizatora radi postizanja dodatne krutosti.


Ovaj automobil se, isto tako, odlikuje snažnom pojavom, zahvaljujući odignutosti od tla smanjenoj za 11 mm u odnosu na standardni Yaris, dok je razmak između kotača i karoserije smanjen za 18 mm.